Mandler er helsemessig bra i begrensede mengder.
Mandler har et høyt innhold av umettet fett, kostfiber, vitamin E, samt flere andre vitaminer. De er også en kilde til protein, folat og jern samt flere andre mineraler. Med andre ord – mandler er helsemessig bra i begrensede mengder.
Knekk en mandel for å sjekke fargen. De vil fremdeles være litt myke, men blir helt sprø etterhvert som de avkjøles. Avkjøl helt før servering.
Ovnsristede kikerter
- 4 dl vann
- 1 dl salt
- 5 dl mandler
Slik gjør du:
- Kok opp vann. Ha i salt og rør rundt til oppløst.
- Så snart saltet er oppløst, ha i mandler og trekk av varmen. La stå i 15-30 minutter, avhengig av hvor salte du ønsker dem. Står de en full halvtime, blir de veldig salte, så det kan lønne seg å prøve litt mindre første gang.
- Forvarm ovnen til 190 grader, over- og undervarme.
- La mandlene renne av seg og fordel så på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek til mandlene begynner å bli lysebrune i midten, 10-12 minutter.
Tips: Knekk en mandel for å sjekke fargen. De vil fremdeles være litt myke, men blir helt sprø etterhvert som de avkjøles. Avkjøl helt før servering.
Tips fra våre kostholdsveiledere

Linser er supermat. Linser er en kjempefin kilde til gode proteiner som inneholder livsviktige aminosyrer. I tillegg inneholder de mye kostfiber. Av mikronæringsstoffer er det spesielt rikt på folsyre. Summen av dette gir lav blodsukkerstigning (av GI), forebygger tykktarmskreft, diabetes og overvekt og det koster nesten ingenting🤗

Visste du at det finnes 300 forskjellige typer av hodepine? Hodepine er en av de vanligste årsakene til at pasienter oppsøker oss. Det finnes flere ulike typer hodepine, og årsaken til smertene kan være flere. Lite søvn, dårlig kosthold, stress, statisk belastning, dårlig seng/pute osv. Vi skal nå forklare litt om de vanligste typene.